Kom niet aan mijn kinderen
Telelfilm
2010
Over het waargebeurde verhaal van Janneke Schoonhoven, een moeder uit Oude Pekela, die twee en half jaar een strijd voerde om haar ontvoerde kinderen uit SyriŽ terug te krijgen.
Synopsis
KOM NIET AAN MIJN KINDEREN gaat over kinderontvoering. Om de twee dagen wordt er in Nederland een kind ontvoerd. Veel kinderen zien hun moeder en familie nooit meer terug. Janneke Schoonhoven uit Oude Pekela is een van de weinigen, die het dankzij haar strijd gelukt is om haar kinderen terug te krijgen. Heel Nederland volgde het, toen haar kinderen met Minister Bot terugkwamen in Nederland, nadat ze ook nog eens een half jaar in de Nederlandse ambassade in SyriŽ ondergedoken hadden gezeten. Janneke is daarmee het symbool van de hoop. Deze film probeert hiermee tevens aandacht te krijgen voor een ingewikkeld terugkerend probleem, waar vele instanties machteloos blijven toekijken.

De film begint in augustus 2004. HANNE (Karina Smulders) vertrouwt haar twee kinderen (van 9 en 11) aan haar ex man NIZAR (Cahit Olmez) toe. Hij neemt ze mee voor een korte vakantie naar EuroDisney Parijs. Maar een paar dagen later krijgt Hanne een telefoontje van Nizar vanuit de Nederlandse ambassade in Damascus. Nizar vertelt dat hij naar SyriŽ heeft moeten vluchten, omdat hij bedreigd is. Hanne neigt ernaar hem te geloven, maar haar huidige man BERTUS (Tjebbo Gerritsma) suggereert dat Nizar op deze manier probeert Hanne terug te krijgen, omdat het voor Nizar en zijn Syrische familie een schande is dat zijn vrouw van hem gescheiden is. Hanne vertrekt samen met WOUTER (Thom Hoffman), die ervaring met gestolen kinderen heeft, naar Damascus. Dat is het begin van een hartverscheurende strijd van twee jaar om de kinderen terug in Nederland te krijgen. Hanne komt er helemaal alleen voor te staan en raakt geconfronteerd met enorme dilemma's en haar eigen gevoelens, die haar direct tegenover haar geliefden in Nederland zet. Uiteindelijk realiseert ze zich dat ze zelf moet veranderen en dat er maar een echte manier is, om haar kinderen terug te krijgen. Daarvoor reist ze nog een laatste keer terug naar Damascus, in de hoop dat de kinderen zelf uit de greep van hun vader kunnen ontsnappen.
Gefinancierd door KRO/CoBoFonds

Sales:
HIGH POINT
High Point Media Group
Suite 16, Deane House Studios
Greenwood Place
London NW5 1LB
United Kingdom

Tel: +44 (0)20 7424 6870
Fax: +44 (0)20 7485 3281

info@highpointfilms.co.uk

.
.
regisseur
Ron Termaat
schrijver
Nicolette Steggerda
co-produktie
KRO. Brigitte Baake
speelduur
90 minuten
.
cast
Cahit Olmez
Karina Smulders
Tom Hoffman
.
.
trailer
.
.
stills

300dpi

300dpi
   

300dpi