Mafrika
Speelfilm
2008
Comedy-drama ism Palazzina en het Ministerie van Buitenlandse Zaken Ontwikkelingssamenwerking.
Een paar dagen voor zijn bruiloft is commercialregisseur Frank Meutstege eregast op een Afrikaans gala. Het is precies 15 jaar geleden dat hij zijn hartverscheurende en wereldberoemde goede doelen spotje ‘Help Malinda’ opnam in Afrika. Het spotje gaf Frank een wereldcarričre.
Terug in Afrika wordt Frank geconfronteerd met een Afrikaanse tiener, Sunny. Zij beweert zijn dochter te zijn… Frank denkt meteen aan oplichting maar het meisje heeft schijnbaar geldige papieren: Als het waar is, is dat een ramp voor Frank’s aanstaande bruiloft en zijn tot nu toe smetteloze reputatie.
Hij kan niet anders dan Sunny voor de rechter slepen om haar ongelijk te bewijzen. Samen reizen ze af naar het dorpje waar destijds het ‘Help Malinda’-spotje is opgenomen. Maar door een stroomstoring worden alle vluchten geannuleerd en is de ellende compleet. Ze worden gedwongen om een geďmproviseerde route door een ruwe Afrikaanse streek te nemen, waar het gevaar overal op de loer ligt.
Er groeit er een band tussen Frank en Sunny tijdens deze avontuurlijke road trip, die eindigt bij de plek, waar Frank ooit verliefd werd op de hoofdrolspeelster van de Afrika-spot, Malinda. Hier komt de waarheid aan het licht.

Naast FRANK LAMMERS spelen o.a mee Soweto-actrice Mosa Kaiser (HOTEL RWANDA), stand up comedian Kenneth Nkosi (uit Oscarwinnaar TSOTSI) en Ashley Callie, die in 2005 en 2006 tot populairste actrice van Zuid Afrika werd gekozen.
Ashley Callie (32 jaar) is op 16 februari 2008 overleden na een auto-ongeluk in Johannesburg.

Mafrika is bedoeld voor jongeren in het voortgezet onderwijs en is een initiatief van televisie productiemaatschappij Palazzina en het Ministerie van Buitenlandse Zaken Ontwikkelingssamenwerking. De partners die deze film mogelijk hebben gemaakt zijn: Het Ministerie van BUZA/ Ontwikkelingssamenwerking, Plan Nederland, De Nationale Postcode Loterij (NPL), Llink, CoBo Fonds, Nationale Commissie Duurzame Ontwikkeling (NCDO) en PSO Capaciteitsopbouw in Ontwikkelingslanden.

.
.
regisseur
Paul Ruven
schrijver
Paul Ruven
co-produktie
Palazzina; Margot Nicolas, Simone van den Ende, LLink, Endemol South Africa
speelduur
86 minuten
.
cast
Frank Lammers,
Mosa Kaiser,
Kenneth Nkosi,
Ashley Callie
.
.
awards & nominations
Gouden Kalf, FILM 1 Publieksprijs Nederlands Filmfestival 2008
.
festivals
Premičre Nederlands Filmfestival Utrecht 2008
Movies that Matter, 2009
Cairo International Film Festival 2009
Global Cinema Festival India 2009
Vittorio Veneto Film Festiva 2010
Links
persbericht  Wijzigen
trailer
.
poster
.
stills

300dpi

300dpi
   

300dpi

300dpi