Suite 16
speelfilm van Dominique Deruddere
1994
When you sell your body...your mind pays the price. One trick turns to murder, leaving a handsome young hustler, Chris, trapped in the luxurious suite of a wealthy businessman, Grover (Pete Postlethwaite). Together they seduce sexy young women in a game of voyeurism that leads to murder!
Chris (Antonie Kamerling) is een losgeslagen jongen. Zijn ambitie is rijk worden. Hij is bereid daarin heel ver te gaan, zelfs door oudere vrouwen te verleiden en vervolgens te beroven. Dat gaat goed totdat één van zijn slachtoffers zich verzet en hij haar voor dood achterlaat.
Bloedend vlucht hij naar een afgelegen suite van een luxueus hotel hotel. Suite 16 wordt echter bewoond door een rijke zonderling, Glover (Pete Postlethwaite) die gehandicapt is en in een rolstoel zit.
Eerst heeft Chris hem in zijn macht. Later worden de rollen omgedraaid en raakt hij steeds verder verstrikt in het web dat Glover om hem heen weeft, machtspelletjes monden uit in perversiteiten en in overmatig drugsgebruik, waaraan Chris tenonder dreigt te gaan. Tot hij de boosaardigheid van Glover doorziet en de suite wil verlaten met het meisje (Gèraldine Pailhas) dat hij in opdracht had moeten vermoorden. Een dodelijke worsteling is het gevolg....


with the support of:
Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap,
Nationale Loterij,
Nederlands Fonds voor de Film,
the EURIMAGES Fund of the Council of Europe,
the EUROPEAN SCRIPT FUND, an initiative of the Media Programma of the European Community,
The SCALE Producers Support System and for marketing
supported by SPSS/STRATEGICS (MEDIA-EU)

.
.
regisseur
DOMINIQUE DERUDDERE
co-produktie
Corsan Productions, Belgie
speelduur
110 min.
.
cast
PETE POSTLETHWAITE
ANTONIE KAMERLING
GERALDINE PAILHAS
TOM JANSEN
BART SLEGERS
VIVIANE DE MUYNCK
SUZANNE COLIN
DIRK ROOTHOOFT

.
.
festivals
Official Selection Berlin International Film Festival Panorama section
trailer
.
poster
.
stills

300dpi

300dpi