Ik Ook Van Jou
speelfilm
2001
Gebaseerd op de debuutroman van Ronald Giphart.
IK OOK VAN JOU is het verhaal van twee blakende jonge schrijvers die op stel en sprong naar de Dordogne zijn gereisd voor een grote queeste naar literatuur en seks. Verweven in deze onbevangen, vrolijke kanotocht is het aangrijpende verhaal over de fatale liefde van Erik voor de mysterieuze Reza.
Aankomend schrijver Erik (Antonie Kamerling) is met zijn studievriend Fräser (Beau van Erven Dorens) op vakantie in de Dordogne. Erik heeft net het manuscript ingeleverd van zijn debuutroman. Het is het relaas van zijn eerste grote liefde: Reza (Angela Schijf). Met dit mysterieuze meisje had hij een even hartstochtelijke als problematische relatie.

In Frankrijk vertelt Erik zijn verhaal aan vakantievriendin Silke. Voor het eerst kan en durft hij te spreken over wat hem is overkomen: Het begint turbulent. De avond dat de onervaren Erik Reza ontmoet, gaat ze direct met hem naar bed en is hij verkocht. Ze trekt meteen bij hem in en in de eerste weken leeft Erik in een roze wolk.
Maar al snel begint Reza merkwaardig gedrag te vertonen. Het ene moment adoreert ze Erik en een seconde later haat ze hem. Ze wordt regelmatig zonder reden verschrikkelijk jaloers, ze heeft angstaanjagende woedeuitbarstingen en soms verminkt ze haar eigen lichaam.

Erik weet niet wat er met haar aan de hand is, of wat hij moet doen. Het kan alleen maar mis gaan. En dat gaat het, op een vreselijke manier.

.
.
regisseur
Ruud van Hemert
schrijver
Willeke Frima, Ruud van Hemert, Stan Lapinski
co-produktie
BNN
speelduur
100 min
.
cast
ANTONIE KAMERLING
ANGELA SCHIJF
BEAU VAN ERVEN DORENS
FLORENCE KASUMBA
DOROTHEE CAPELLUTO
ANNIEK PHEIFER
.
.
awards & nominations
Gouden Film 2001
Filmfestival Utrecht Publieksprijs beste film
.
trailer
.
poster
.
stills

300dpi

300dpi